Image Alt

Ediția 2017

  /    /  Ediția 2017

Boovie - Ediția a II-a

Story

Un ”Da” spus la telefon de un Cunoscut unei necunoscute va face diferența în 2017. E un fel de blind date, dar profesional, deci nu, nu era o cerere în căsătorie! 🙂

Alexandru Condurache (pre numele său de Cunoscut), realizator de documentare si trailere, regizor și universitar din Iași, iubitor de bine și de frumos, e încântat de ideea de book-trailere. Muncește pe brânci în spatele cortinei, pro-bono; face liste, sortează trailere, discutăm fișe de evaluare și programul concursului. Inspectoratul Școlar se implică,  bucuria crește proporțional cu emoțiile, dar și cu numărul de elevi implicați! În ziua concursului, Alex apare cu o zână bună, Diana Iabrașu, producător independent de film documentar, numai zâmbet și încurajare!

Începe concursul. Fiecare echipă își lasă trailerul să curgă, apoi urcă pe scenă și își prezintă viziunea. Unii sunt emoționați sau supărați (câteva fete plâng, dar continuă să vorbească pe scenă), alții sunt relaxați, unii sunt foarte tehnici și serioși, un grup se bucură, un pic uimit de propria realizare, alții năvălesc în sală cu ambalaje de Milka agățate în piept, să se știe că ei au făcut ”Războiul ciocolatei”! ”Prep” e gata să declare că ”Și Soarele e o stea”, iar ”Castelul de Sticlă” cochetează cu ”Toate acele locuri minunate”.

Caștigătorul este echipa ”Infine”, de la Colegiul Național Unirea. ”Infine” înseamnă @Radu BădilașRoxana Rogoz, Andrada Lăcătuș, Cristian BarbuMihai LepadatuSavu IrisAlexandra HaicanIulia MariaBeatrice DulgheriuAndrei Popa – Coordonator, prof. Janet Popoiu.

Lista romanelor

“Războiul ciocolatei” – Robert Cormier

“Și soarele e o stea” – Nicola Yoon

“Castelul de sticlă” – Jeannette Walls

“Prep” – Curtis Sittenfeld

“Toate acele locuri minunate” – Jennifer Niven.

Juriu

Alexandru Condurache – regizor

Diana Iabrașu – producător independent de film documentar

Mihaela Simion – inspector școlar pentru proiecte și programe educative, ISJ Vrancea

Premiere

Premii pentru locurile I, II, III și pentru prezentarea în echipă – Rotary CLUB Varana Focșani asigură o finanțare generoasă

 

Locul I – echipa ”Infine” – Colegiul Național Unirea, Focșani

Locul II – echipa ”Pi-Maker” – Liceul Teoretic ”Ioan Slavici”, Panciu

Locul III – echipa ”Balzac” – Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret, Focșani

Premiul pentru prezentare în echipă – ”Cartea 3D” – Colegiul Național ”Emil Botta”, Adjud

Trailerul ``Și soarele e o stea``

Trailerul "Și soarele e o stea"