Image Alt

Before Boovie

  /    /  Before Boovie

2015 B.B. (Before Boovie)

Story

Într-o toamnă-iarnă deloc “aurie”, un profesor de română se plictisea grozav! Iar ”Moara cu Noroc”, iar ”Ion”, eternul ”Ion”, iar rezumate, comentarii, caracterizări de personaj, tot tacâmul obligatoriu și necesar! O, Doamne, nu, NU! Facem un book-trailer după ”Moara cu Noroc”! Ce-i ăla un book-trailer? Youtubărim un pic – no, ăsta-i un book-trailer! Vedeți pe cine și de ce alegeți un anume elev pentru un anume personaj, selectați scenele reprezentative, jucați-le/vă într-un decor potrivit, filmați și puneți muzică și gata-i! Nota 10, entuziasm și înțelegerea nuvelei!

Păi, dacă-i așa, trecem la next level – de la clasa a X-a, la clasa a IX-a! Dragilor, ce-ar fi să citiți și voi ceva suplimentar? ”Împăratul muștelor” sau ”Romanul adolescentului miop” sau ”Cărarea pierdută” sau ”Să ucizi o pasăre cântătoare”? Sau mai bine, citiți-le pe toate, dar în echipe care vor realiza și niște trailere! Și facem și un mic concurs între clase! Cool! Le-au făcut, dragii de ei, pe toate, au concurat, s-au votat și iată câștigătorul din 2015, o mică pasăre cântătoare creată de niște elevi care acum, porniți pe drumurile vieții, privesc înapoi cu bucurie!

Ce a însemnat, mai exact, ”Baza”? Păi… Cristi PotlogRaluca Ana-MariaAndrei DimaStanca AndreeaElena Gavrilă și Riccardo Arbanaș – clasa a IX-a C, Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani, 2015.

Instagramhttps://www.instagram.com/booviefestival

Lista cărților

”Împăratul muștelor” – William Golding

”Romanul adolescentului miop” – Mircea Eliade

”Cărarea pierdută” – Alain Fournier

”Să ucizi o pasăre cântătoare”- Harper Lee

Trailerul ``Să ucizi o pasăre cântătoare``